Русия и Китай имат далечни планове за развитие на двустранното сътрудничество. Това

...
Русия и Китай имат далечни планове за развитие на двустранното сътрудничество. Това
Коментари Харесай

Лавров разкри плановете на Русия и Китай

Русия и Китай имат далечни проекти за развиване на двустранното съдействие. Това заяви външният министър на Русия в Делхи на първата си персонална среща с китайския министър на външните работи Цин Ган в кулоарите на форума на дипломатическите ръководители от страните в Г-20, съобщи ТАСС.

Лавров още веднъж поздрави китайския си сътрудник във връзка назначението му на този пост и изрази увереност, че Цин Ган ще обезпечи " последователност и постъпателно придвижване напред във всички насоки, съгласувани от (държавните) водачи, в това число в търговско-икономическата и културната сфера ".
-->
" Имаме отиващи много надалеч проекти за развиване на двустранното взаимодействие и, естествено, кондензиран външнополитически дневен ред с оглед ролята на Русия и Китай като стабилизиращ фактор за системата от интернационалните връзки ", добави ръководителят на съветската дипломация, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Благодарение на стратегическата управителна роля на водачите на нашите държави отношенията ни се развиват все по този начин устойчиво и крепко, като дават позитивен образец за двустранни връзки сред огромни сили ", означи Цин Ган.

Той напомни " сполучливото " неотдавнашно посещаване в Москва на най-висшия китайски посланик Ван И (21-22 февруари) и постигнатите тогава " необятни договорености " сред двете страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР